Mayor impulsarà un ambiciós pla per a rehabilitar Sant Antoni i reformar el passeig marítim

Cullera. 08-05-2015. Donar-li un autèntic llavat de cara a la façana marítima de Cullera per a fer-la més atractiva i així a atraure a més visitants cada any. Eixe és un dels grans objectius del candidat a l’alcaldia de Cullera, Jordi Mayor, qui planteja en el seu programa de govern un ambiciós pla de xoc per a rehabilitar urbanísticament els barris turístics del municipi a fi de fer-los més atractius i adaptar-los a les necessitats d’una ciutat que vol ser capdavantera a la Comunitat Valenciana dins d’este sector.

L’alcaldable socialista planteja una bateria de mesures centrades a millorar l’estètica del municipi, un apartat que l’actual govern del PP ha deixat completament abandonat durant estos anys. Amb açò, no solament es posarà en valor el potencial turístic d’estes zones, sinó que es beneficiarà a les empreses allí instal·lades i es propiciarà l’arribada d’altres noves amb el consegüent impuls per a la creació d’ocupació.

La primera d’eixes mesures pretén frenar la progressiva degradació urbanística que patix l’actual barri de Sant Antoni, un entramat urbà en el qual a partir dels anys 60 van començar a construir-se grans blocs de finques i que actualment constituix el “cor” turístic de la ciutat, però amb el seu potencial “molt desaprofitat”, assenyala Mayor. En estos moments els seus carrers presenten un aspecte descuidat, la neteja no sempre és l’adequada i no existix una uniformitat estètica que indique al visitant que està en una zona turística al nivell del que Cullera mereix, lamenta el líder socialista.

Mayor proposa rehabilitar esta part de la trama urbana de Cullera de manera que s’unifiquen criteris estètics i es done la sensació de que el barri està adaptat al segle XXI. “Ara sembla una zona dels anys 60 i eixa no és la imatge de modernitat que volem transmetre als visitants”, ha manifestat.

La rehabilitació es realitzaria a través de diverses fases i a més suposaria un incentiu clar per al sector de la construcció, molt tocat per la crisi.

Una altra de les mesures que planteja Jordi Mayor és una reestructuració completa de l’actual passeig marítim, el projecte Front Marítim, una de les principals reclamacions el sector de l’hostaleria ha traslladat a la candidatura de Mayor en l’elaboració del projecte de ciutat.

Mayor assenyala que l’actual passeig marítim té una estructura que impedix per exemple gaudir de les meravelloses vistes a la badia quan s’està assegut en una terrassa i planteja, entre altres aspectes, eliminar les tanques que s’erigixen com una barrera entre locals d’hostaleria i la platja de manera que s’aprofite tot el potencial paisatgístic de la zona.

A més, molts veïns han demanat que s’instal·le un carril bici i que es millore l’estètica general del mobiliari urbà i es repare el paviment, que podria ser substituït per un altre. Sobre este tema, Mayor recorda els ambiciosos processos de reforma que s’han portat en altres localitats durant l’última dècada, com va succeir a Gandia, la millora de la qual del passeig marítim ha sigut substancial.

Estètica de les terrasses

Altra de les determinacions del nou govern local socialista que Mayor està disposat a encapçalar és l’aplicació d’un criteri d’uniformitat estètica per a totes les terrasses que estiguen en la via pública, especialment les del passeig marítim de manera que la ciutat present una imatge més atractiva també en este aspecte i es dote a la marca Cullera d’un criteri de qualitat necessari per a contribuir al canvi de model turístic.

Volem ser una destinació turística capdavantera a la Comunitat Valenciana per a crear ocupació estable durant tot l’any i un dels primers passos que hem de donar és canviar la imatge d’allò que no s’adapta a les necessitats d’una ciutat del segle XXI per a ser més competitius. L’estètica en una ciutat turística és important perquè ajuda a atraure visitants, la qual cosa significa beneficis per a les empreses ”, ha conclòs Mayor.