Els Socialistes de Cullera signen un codi ètic per a combatre la corrupció des del govern local

Cullera. 24-03-2015. Tots els integrants de la candidatura dels Socialistes de Cullera a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig ja han signat un codi ètic en el qual adquirixen una sèrie de compromisos i obligacions per a garantir una gestió en l’ajuntament basada en la transparència, l’honradesa i la lluita contra qualsevol tipus de corrupció des del govern local. Esta era una de les exigències que havia plantejat el candidat a l’alcaldia, Jordi Mayor, que ja s’ha fet efectiva.

L’esmentat codi obliga, entre altres aspectes, al fet que qualsevol dels càrrecs electes presente de forma immediata la seua dimissió en cas que se li òbriga juí oral per delicte greu. De no fer-ho, el partit es compromet a suspendre’l cautelarment de militància o expulsar-lo.

D’altra banda, i per a evitar episodis vergonyosos com els de trames corruptes com la Gürtel, es prohibix l’acceptació en l’exercici del càrrec orgànic o públic de regals en efectiu o en espècie, favors o servicis personals. Els regals rebuts per condició del càrrec serien donats directament al consistori.

Així mateix, els candidats socialistes es comprometen a no proposar ni recolzar l’indult de cap càrrec públic condemnat per delicte comés en l’exercici de les seues funcions, per delictes lligats a corrupció, violència de gènere, delictes d’assetjament o discriminació, o comissió delictes greus. A més, es comprometen a no sol·licitar el seu propi indult si pesara sobre ells mateixos condemna pels esmentats delictes.

D’altra banda, tots els integrants de la llista municipal han abans d’accedir a qualsevol càrrec públic o candidatura, signaran no haver incorregut en causa judicial relacionada amb corrupció, violència de gènere, assetjament o discriminació, o en la comissió de fets constitutius de delictes greus.

Bona gestió

Per a evitar que l’Ajuntament de Cullera torne a patir una mala gestió econòmica com la que l’ha portat a l’actual ruïna, la candidatura que lidera Jordi Mayor es compromet a què en l’exercici de càrrec públic o orgànic s’actuarà sempre baix els principis d’eficiència i austeritat, evitant l’ús impropi dels béns o mitjans dels quals es disposen.

I per tal de promoure l’ètica política i en la gestió en l’Administració local els càrrecs públics promouran en l’exercici del govern l’aprovació i aplicació de codis ètics que garantisquen l’exemplaritat, l’austeritat i el compliment d’elevats principis ètics.

Jordi Mayor ha assegurat que amb este compromís “som el primer i únic partit de Cullera que va més enllà d’eslògans i bones intencions i signem públicament un document que ens obliga a mantindre uns estàndards de comportament ètic i de gestió honrada de màxima exigència a l’altura del que hui demanda la societat”. “L’ètica es practica i no solament es predica”, ha afegit Mayor qui ha recordat que els Socialistes de Cullera “ens hem caracteritzat històricament per ser una formació honrada i lliure de corrupció”.

En eixe sentit, el candidat a l’alcaldia ha assegurat que baix el seu govern “anem a canviar Cullera en l’aspecte econòmic i social, però també anem a treballar per tindre un ajuntament transparent i perquè els governants siguen vistos i actuen com a gent honrada i amb comportaments exemplars”.

Consulta ací el Codi ètic