Mayor auditarà el deute municipal i exigirà responsabilitats judicials “caiga qui caiga”

Cullera. 29-10-2014. El líder dels Socialistes de Cullera, Jordi Mayor, ha assegurat hui que el futur govern de Cullera que espera encapçalar a partir de maig del 2015 posarà en marxa dues auditories sobre els comptes municipals, una econòmica i una altra sobre el deute.

Una de les principals finalitats d’estes actuacions serà determinar en què ha balafiat el Govern d’Ernesto Sanjuán (PP) els diners de tots els contribuents durant els seus anys de mala gestió per a arribar a generar l’actual forat econòmic que patix l’ajuntament.

Esta greu situació financera es traduïx en elevats impostos municipals, la impossibilitat de fomentar l’ocupació en un municipi amb una alta taxa d’atur, alts nivells de pobresa, retallades en els servicis municipals o les prestacions socials, “la qual cosa, en definitiva, representa una condemna a cadena perpètua per als veïns, que haurem de pagar de la nostra butxaca fins a l’any 2032 un deute que no hem generat”.

En eixe sentit, el candidat a l’alcaldia ha assenyalat que si els resultats de l’auditoria determinen que ha existit alguna il·legalitat, el futur Executiu municipal socialista exigirà responsabilitats judicials. “Arribarem fins al final, caiga qui caiga”, ha afirmat contundentment Mayor.

D’altra banda, Jordi Mayor ha assegurat que és necessari un canvi de cultura i mentalitat en la gestió pública municipal de Cullera “perquè no és suficient amb ser honrat i no ficar la mà en la caixa, sinó que a més s’ha de ser responsable i prudent a l’hora de gestionar els diners de tots, perquè en cas contrari es poden arribar a generar situacions com la què patim ara, amb efectes nocius per a la vida i l’economia de les famílies i les empreses tan importants com els que provoca la mateixa corrupció”.

Pujada d’impostos
Cal recordar que este dimarts el Govern municipal del PP ha aprovat en solitari la major pujada d’impostos de la democràcia a Cullera amb la finalitat de recaptar 2 milions d’euros més per a pagar el deute econòmic generat durant els anys de desgovern de Sanjuán.

Este ‘impostàs’ representarà en 2015 que cada família de la població pague una mitjana de 200 euros més en tributs, a més de suposar una frenada a la instal·lació en el municipi de noves empreses i, per tant, una barrera per a la creació d’ocupació. “Si les persones ja ho estan passant malament, Sanjuán els condemna a què ho passen encara pitjor”, ha denunciat Mayor.

Concretament, s’apuja l’Impost de Béns Immobles (IBI) —la contribució— un 10%, l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica un 33% i l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) un 65%.

També l’Impost del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana —les plusvàlues— passa d’un gravamen del 28 al 30% i l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres queda unificat amb un coeficient del 4%, quan anteriorment tenia dues quotes diferenciades —obres generals i rehabilitacions—, amb uns coeficients del 3,4 i 2,15%, respectivament. També desapareixen totes les bonificacions.